Φτιάξτε Presets παντού στο Lightroom και γλιτώστε χρόνο.

Ένα βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του LR είναι τα presets.

Αυτό το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί για να κάνει τη ζωή μας εύκολη και τα presets είναι ένα από τα βασικά εργαλεία που έχει για να πετύχει το στόχο του.

Ό,τι και αν κάνετε στο LR κάντε μόνο μια φορά. Αποθηκεύστε το σαν Preset και από εκεί και πέρα θα σας περιμένει πάντα εκεί, για να μην πονοκεφαλιάζετε καθόλου :)

Για παράδειγμα, η καρτέλα Import. Είναι ομολογουμένως από τα πιο δύσκολα κομμάτια του Lightroom. Τα περισσότερα λάθη που κάνουν οι νέοι χρήστες του προγράμματος, τα κάνουν σε αυτήν την καρτέλα.

Σε αυτή την καρτέλα λοιπόν, θα πρέπει να ορίσετε μερικά πράγματα. Θα πρέπει να πείτε στο LR, πού θα αντιγράψει τις φωτογραφίες, αν θα φτιάξει preview, τι δομή θα έχουν οι φάκελοι, και άλλα πολλά που μπορεί να σας ζαλίσουν. Αν όμως όταν τελειώσετε πάτε στο κάτω μέρος και αποθηκεύσετε αυτές τις ρυθμίσεις με ένα όνομα, τότε, κάθε φορά που θα ανοίγετε την καρτέλα Import για να εισάγετε φωτογραφίες, η μόνη σας έννοια θα είναι να επιλέξετε το συγκεκριμένο preset και όλα θα ρυθμιστούν αυτόματα! Είναι πραγματικά βολικό. Μπορείτε φυσικά να αποθηκεύσετε όσα preset θέλετε και να χρησιμοποιείτε κάθε φορά το κατάλληλο.
Μια άλλη καρτέλα πονοκέφαλος είναι αυτή του Export καθώς περιλαμβάνει πλήθος ρυθμίσεων. Ε, τώρα το μάθατε! Πατήστε το κουμπάκι Add και αποθηκεύστε το Preset για να το βρίσκετε πάντα εκεί.Και το καλύτερο, μετά από μια τέτοια αποθήκευση preset, αν κάνετε δεξί κλικ σε μια (ή περισσότερες) φωτογραφίες, θα το βρείτε σαν επιλογή στο μενού που θα εμφανιστεί. Δηλαδή, δεν θα χρειάζεται καν να μπαίνετε πια στο εργαλείο Export. Ένα δεξί κλικ θα αρκεί.Νομίζω καταλάβατε το πνεύμα των Preset.
Εφαρμόστε τα παντού και κάντε τη ζωή σας εύκολη.
Από την επεξεργασία, τα Slides show έως τις εκτυπώσεις, δημιουργήστε preset και … ξενοιάστε (λίγο) :-pμ:)

0 comments:

Post a Comment