Μεταφορά φωτογραφιών από ένα Lightroom σε άλλο, χωρίς να χαθούν οι διορθώσεις.Θα σας έχει τύχει:
  • να περάσετε φωτογραφίες, να τις επεξεργαστείτε και μετά να διαπιστώσετε πως είχατε ανοίξει λάθος κατάλογο!
  • να εισάγετε φωτογραφίες σε ένα Lightroom (του Laptop για παράδειγμα), να τις επεξεργαστείτε, και μετά, να θέλετε να τις περάσετε και στο PC χωρίς να χαθούν οι διορθώσεις που κάνατε.
  • να θέλετε να δώσετε σε ένα συνεργάτη κάποια αρχεία RAW μαζί με την επεξεργασία και τα Keywords του Lightroom.

Πως μεταφέρουμε λοιπόν ένα Folder με εικόνες, από έναν κατάλογο σε έναν άλλο;

Σε κάθε περίπτωση, θα πάμε στο Folder που θέλουμε να μεταφέρουμε, θα κάνουμε δεξί κλικ πάνω του και θα επιλέξουμε την εντολή "Export this Folder as a Catalog"Αμέσως θα ανοίξει αυτό το παραθυράκι:


Θα του πούμε που να αποθηκεύσει και:
  • αν μεταφέρουμε από ένα  computer σε άλλο, θα τσεκάρουμε και το κουτάκι "Export negative files", οπότε θα αποθηκευθούν και τα ίδια τα αρχεία έκτος από τις διορθώσεις.
  • αν η μεταφορά γίνεται στο ίδιο computer, απλώς από έναν κατάλογο σε άλλο, τότε δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε και τα ίδια τα αρχεία, οπότε αφήνουμε το κουτάκι κενό.

Πάμε λοιπόν στο άλλο μας Computer με το USB ή τον σκληρό δίσκο που αποθηκεύσαμε όλα αυτά και ανοίγουμε το Lightroom. (Αν πρόκειται για μεταφορά στο ίδιο computer, ανοίγουμε απλώς το σωστό Catalog)

Από το μενού File, επιλέγουμε το "Import from Another Catalog" και επιλέγουμε τον κατάλογο που αποθηκεύσαμε πιο πρινΑκολουθεί αυτό το πλαίσιο διαλόγου:Εδώ επιλέγετε αν οι φωτογραφίες θα γίνουν Copy (αν η μεταφορά γίνεται από άλλο Computer) ή αν θα γίνει απλώς Add (αν οι φωτογραφίες βρίσκονται ήδη στον υπολογιστή).

Πατάτε το "Import" και … αυτό ήταν! 
 
Οι φωτογραφίες σας μεταφέρθηκαν με όλες τους τις διορθώσεις, τα keywords ακόμα και τα previews! :D
μ:)
0 comments:

Post a Comment