Bleach bypass στα βιντεάκια σας, μέσω του Photoshop.

Τη μέθοδο επεξεργασίας του κινηματογράφου  Bleach bypass θα την ξέρετε υποθέτω. Παράγει ένα υπέροχο και γοητευτικό χρώμα.
Τα τελευταία χρόνια τη δανειστήκαμε - οι φωτογράφοι - και την εφαρμόσαμε μέσω του Photoshop και στις φωτογραφίες μας. Τον τρόπο τον έχω περιγράψει παλιότερα εδώ

Να λοιπόν που με το CS6, θα την εφαρμόσουμε και στα βιντεάκια μας!
Είναι πραγματικά απλό:

Από το μενού του Window,  ανοίξτε την Timeline και στη συνεχεία, πάτησε το μικρό κουμπί για να προσθέσετε το ταινιάκι σας. 


Θα το δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Αν πατήσετε spacebar θα αρχίσει να παίζει :) 
Αν παρατηρήσετε δεξιά, στο πάνελ των Layers, έχει δημιουργηθεί ένα Video Group που μέσα του περιέχει ως layer την ταινία. 



Τώρα, πατήστε εκεί την επικεφαλίδα του Group (δηλαδή εκεί που λέει Video Group 1) για να το κάνετε ενεργό και στη συνεχεία πατήστε Ctrl+J (cmd+J για τα Mac) ώστε να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο του Video Group 1



Στο κάτω μέρος της παλέτας των Layers, πατήστε το κουμπάκι των Adjustment layers και προσθέστε ένα Black and White .


Αυτο το Layer το θέλουμε ανάμεσα στα 2 group, όχι μέσα τους, οπότε θα χρειαστεί να το πιάσετε με αριστερό κλικ και να το σύρετε ανάμεσά τους.


Το μόνο που μένει είναι να αλλάξετε το Blending mode του  πάνω group από Normal σε Soft Light.



Αυτό ήταν! Τι, μόνο ο Steven Spielberg θα το κάνει; :-p

Τώρα αν θέλετε, χαμηλώνετε λίγο το Opacity του Black and White, ή προσθέτετε ένα ακόμα Adj. Layer (Levels) πάνω πάνω, για να διορθώσετε τη φωτεινότητα, το κοντράστ και ό,τι άλλο θέλετε.

Στο τέλος, πηγαίνετε στο μενού File / Export / Render video για να αποθηκεύσετε το νέο σας ταινιάκι

μ:)


Δεν φαντάζεστε (όσοι δεν έτυχε να ασχοληθείτε ήδη) το τι μπορείτε να κάνετε με το καινούργιο Photoshop και τα Video! Είναι απίθανο! Άρχισα με κάτι … πικάντικο :) Στο μέλλον θα δούμε κι άλλα ωραία.

1 comments:

Marili Zarkou said...

περιμένουμε λοιπόν και άλλα ωραία!!

Post a Comment